Tlačová správa – Považská Bystrica, 13.6.2015

14. 6. 2015

Tlačová správa stážistov zo zahraničia v partnerskej organizácii /RMTNK/ Považská Bystrica, 13.6.2015

Získať cenné skúsenosti z práce v zahraničí a zároveň vypracovať správu z aktivít, ktorú vykonali. Aj takéto možnosti sa naskytli stážistom zo Vsetína, ktorí pricestovali 13.6. 2015 do Považskej Bystrice, kde im začína 14-dňová dobrovoľnícka práca v neziskových organizáciách.

Podľa slov lokálneho manažéra TN  Ing. Štefana Beláňa prišli stážisti  z Českej republiky na Slovensko v rámci projektu „Cílené zařazení děti a mládeže se SVP do přirozené vrstevnické skupiny“, ktorého hlavným organizátorom je Zlínska rada deti a mládeže – Spektrum. Rada mládeže Trenčianskeho kraja ako partner zabezpečuje v tejto časti projektu stáže pre mladých v Trenčianskom kraji, ktoré sa uskutočnia v neziskových organizáciách.

O program a koordináciu aktivít, ako aj voľnočasových aktivít stážistov sa bude starať lokálny koordinátor TN Bc. Martin Labudík, ktorý nám predstavil náplň a cieľ stáži: „Cieľom stáži je osobnostný a profesijný rozvoj, ktorý získajú počas praktickej činnosti v organizáciách. Na pláne je pomoc s prípravou a výrobou úľov v Považskej Bystrici v rámci projektu Včely v meste, okrem toho budú stážisti pomáhať v Bánovciach nad Bebravou s kultúrno-spoločenskými aktivitami …“ dodal Martin Labudík.

Na stáž, pracovnú náplň, ale aj na voľný čas sa stážisti tešia. Ako sa nám vyjadril jeden zo stážistov Martin Daňa zo Vsetína. „Na stáž se velmi těším, protože na Slovensku jsem už byl pár krát. A hlavně se těším na aktivity Astronomického klubu Juraje Bardyho, jehož aktivit jsem se v minulosti zúčastnil.“ Na otázky aké má očakávania nám reagoval, že „chtěl bych se naučit dělat nějaké zprávy z aktivit, abych věděl, jak podat informaci blízkým a kamarádům kde jsem byl a co se tam událo“. Ako ešte dodal „dnes každého zajímá, jen aby všechny informace byly stručné a bylo v nich všechno. O to je to těžší.“

Spracovali:  Bc, Martin Labudík, lokálny koordinátor projektu TN so stážistami  Martinom Daňom, Sergejom Gudkov, Danielom Marekom.

Originálna tlačová správa:

další